Nieuws Ninove

GAIA-catmobile komt naar dinsdagmarkt

GAIA-catmobile komt naar Ninoofse dinsdagmarkt. Daarmee wil het stadsbestuur inwoners sensibiliseren en informeren over de noodzaak van kattensterilisatie en -castratie.

“Om het aantal katten onder controle te houden, is het belangrijk dat eigenaars hun huisdier tijdig laten castreren of steriliseren”, klinkt het. “Meer zelfs, dat is sinds januari 2018 ook verplicht.”

Sensibiliseren

“Daarnaast zetten we het hele jaar extra in op bewustmaking over het belang van de diervriendelijke inperking van de kattenpopulatie om onze kattenpopulatie gezond te houden.” Op dinsdag 30 november komt de catmobile van GAIA langs op onze dinsdagmarkt. Hij staat van 7.30 uur tot 13 uur aan de Despauteerstraat.

Bezoekers kunnen er vrijblijvend passeren voor allerlei informatie en advies op maat over sterilisatie en castratie, zowel voor huiskatten als voor katten die geen dak boven hun hoofd hebben.

Voor zwerfkatten heeft de stad Ninove een overeenkomst met het dierenasiel van Denderwindeke. Wie zwerfkatten in zijn of haar buurt heeft, kan dat aan de stad Ninove melden, waarna ze contact opnemen met het asiel om de katten te vangen, te steriliseren en terug te plaatsen. “Dat is belangrijk om de verdere verspreiding onder controle te houden”, vertelt schepen Van Dierenwelzijn Katie Coppens (Vooruit).