Nieuws

Buitenspeeldag op woensdag 21 april

Geen traditionele Buitenspeeldag dit jaar, maar een fijn coronaproof alternatief! In vier online ateliers krijgen kinderen (en ouders) tips om op woensdagnamiddag 21 april in de eigen bubbel naar buiten te trekken voor een leuke sport- en spelnamiddag.

Online opdrachten
Op www.ninove.be/buitenspeeldag vind je op 21 april actieve uitdagingen, creatieve ideetjes en zotte spelletjes. Surf naar de website, klik het atelier van jouw keuze aan (sport-, spel-, creaof kleuteratelier) en voer de opdrachtjes uit. Ook op de Facebook– en Instagrampagina van de jeugddienst zullen de hele namiddag toffe uitdagingen verschijnen om het buitenspelen nog leuker te maken!

Buitenspeelafdruk
Maak op 21 april ook een ‘buitenspeelafdruk’ aan de voordeur. Zet met verf je voetafdruk op de straat waar je woont en speelt. Een plezante manier om het recht op spelen en sporten in de publieke ruimte letterlijk te onderstrepen! Post een leuke foto van jouw voetafdruk en tag de jeugddienst!

#Buitenspeeldag2021
Toon jij ook hoe leuk buitenspelen is? Maak dan zeker foto’s of video’s op 21 april en post ze op jouw social en tag de jeugddienst, of bezorg ze aan de jeugddienst via jeugd@ninove.be. Misschien zie jij jouw foto of video wel verschijnen op de social mediakanalen van de stad!

Speelotheek
Sport- en spelmateriaal nodig voor de Buitenspeeldag? Check eens het aanbod in Speelodroom, de speelotheek aan de Bevrijdingslaan, open elke woensdag tussen 11 uur en 17 uur.