Nieuws

Brandweerpost Ninove helpt bij opkuis in Chaudfontaine “De toestand hier is echt schrijnend”

Vandaag zijn vier brandweermannen van het brandweerkorps, post Ninove, afgereisd naar Chaudfontaine, in de provincie Luik. Ze hielpen de getroffen gezinnen bij de opkuis en het leegpompen van de volgelopen kelders.

“De toestand hier is echt schrijnend”, zegt Gerrit, een van de Ninoofse brandweermannen. “We zijn op pad gestuurd om van deur tot deur te gaan en te vragen of we kunnen helpen. Kortom een helpende hand bieden.”

Erger dan op tv

“Het is echt een schrijnende situatie. De beelden die we allemaal op tv zien, is niets in vergelijking met wat wij hier zien. De straten zijn een grote modderpoel. Iedereen zijn huishouden ligt hier gewoon op straat, letterlijk. Auto’s zijn wrakken geworden door het water. Het is echt ongelofelijk.”

“Een dame wou geen hulp, maar een goeie babbel”

“De mensen zijn super gelukkig dat ze iemand zien. Ze zijn blij, we worden met open armen ontvangen. Daarnet zei een dame dat ze geen helpende handen nodig had, maar een goede babbel. Die vrouw had even een schouder nodig om op te huilen en haar verhaal te doen.”

“Er is een samenwerking tussen alle brandweerzones en elke dag komen er een paar korpsen helpen. Vandaag was het aan het korps van Ninove, morgen aan iemand anders.”

Bekijk hieronder de beelden vanuit Chaudfontaine.

© Radio Ninove

© Radio Ninove

© Radio Ninove

© Radio Ninove

© Radio Ninove

© Radio Ninove