Nieuws Ninove

NKV De Foesjelieers en NKCV De Zjielen winnaars van carnavalsstoet Ninove 2024

Op zondag 18 februari trok de carnavalsstoet opnieuw door de straten van Ninove. Bij de groepen zonder wagen won NKV De Foesjelieers, bij de groepen met wagen won NKCV De Zjielen.

Bij de groepen met wagen in het carnavalsstoet in Ninove heeft NKCV De Zjielen gewonnen. NKV De Foesjeliëers behaalde de eerste plaats bij de groepen zonder wagen. Voor De Foesjeliëers is dit de derde deelname en hun allereerste overwinning. De Zjielen winnen al voor de tiende keer.

Servetten uitdelen

NKV De Zjielen beeldde met hun praalwagen het carnavalsbanket uit dat jaarlijks plaatsvindt na de machtsoverdracht en dit jaar veranderde naar “Diner van de Prinsj”. Ze nodigden iedereen uit om te komen meevieren en deelden 3.000 à 4.000 servetten uit.

Carnavalsgroep De Foesjeliëers bracht dit jaar een ode aan de cafés die ze “Café ‘t Gulzig Vatjen” noemden. Ze hebben dit thema gekozen omdat ze altijd bij cafés terecht kunnen als ze tot rust willen komen. Daarnaast organiseerden ze een wedstrijd waarbij de groep 20.000 bierkaartjes uitdeelden. Daarmee kon het publiek prijzen winnen door een filmpje in te sturen waarin ze meezingen met het stoetliedje van de groep.

Andere prijzen

Beste Losse Groep: NLKV Bepist en Bezoepen
Don Augustprijs: NKV Van ‘t Alverdrau Donker
Beste Stoetliedje: NKV Vantauidj op Tasj
Kinderprins en Kinderprinses: Kinderprins werd Eliah De Troyer, kinderprinses Ella Sonck.
Kleine Don Augustprijs: De Maskesskoeten.

Het klassement van de groepen met en zonder wagen vind je hier.