Nieuws Ninove Outer

Akkerbouwbedrijf Herlinckhof lanceert boerderijbeleving voor kinderen

Een hele dag boerderijplezier met spel, ontspanning en creativiteit op het ritme van het platteland zal plaatsvinden op donderdag 10 en donderdag 24 augustus in Outer, een deelgemeente van Ninove.

Op Herlinckhof wordt binnenkort een last minute zomeraanbod gelanceerd in de vorm van een kamp: ‘Zomerboer.inne.kes’. Wil je in augustus dus een dagje afkicken van je lieve koter, dan kan je hem/haar inschrijven op deze pagina. Alle praktische info vind je ook daar terug.

Zomerboer.inne.kes staat voor een dag vol boerderijplezier met in de hoofdrol de akkers, planten, hoevekippen, het lekkers uit onze streek en jouw kind als een zomerboer.inne.ke. Klimmen op het hooi, schatten verzamelen op het platteland, kippen voederen, eierlopen, op de tractor zitten en creatief omspringen met graankorrels zijn allemaal inbegrepen.

Volgens boerin en gids Jamien Stoelzaet, die ook gastvrouw is van de Buurderij Ninove-Atom, is dit zomerkamp een experiment dat naar meer smaakt. “”Het is wonderbaarlijk om zien dat er vaak echt een wereld opengaat voor het zomerboerke, dat het kind volledig tot rust komt en tegelijk zoveel doet en bijleert.” Herlinckhof heeft tijdens het schooljaar al een educatief aanbod met twee thema’s voor de scholen, Van akker tot bakker en Natuur, Milieu en Techniek. Deze zomer besefte Jamien dat ze dat jong geweld eigenlijk wel miste op Herlinckhof. En zo ontstond het last-minute aanbod.

Zomerboer.inne.kes gaat door op donderdag 10 augustus (voor kinderen geboren tussen 2014 en 2016) en donderdag 24 augustus (voor kinderen geboren tussen 2017 en 2018).