Nieuws Ninove

15-jarige jongen naar jeugdinstelling na gewapende overval in apotheek

Op dinsdag 6 september om 14u20 pleegde een 15-jarige jongen een gewapend overval in een apotheek in het centrum van Ninove. Hij ging er met een geldsom vandoor, maar kon vrij snel opgepakt worden.

De minderjarige overvaller stapte dinsdag de apotheek binnen. Hij liet de uitbater onder bedreiging van een mes de kassa openen. De verdachte kon met het geld de vlucht nemen. De politie werd meteen verwittigd en kwam ter plaatse. Ook de politie van Denderleeuw/Haaltert en andere lokale ploegen kwamen in bijstand om te patrouilleren en de dader op te sporen. Tijdens de patrouille belde een alerte burger de politie over de aanwezigheid van een verdacht persoon in de buurt.

De politie kon de persoon lokaliseren. Hij voldeed aan de persoonsbeschrijving als pleger van de feiten en was in het bezit van de gestolen som geld. De minderjarige, geen onbekende voor het gerecht, werd van zijn vrijheid beroofd en gearresteerd. Op vraag van het Parket Halle-Vilvoorde werd hij voorgeleid bij de jeugdrechter in Brussel. De minderjarige werd in een jeugdinstelling geplaatst.