Nieuws Ninove

1 jaar corona: hoe deed Ninove het?

Heeft Ninove de coronacrisis goed aangepakt? Ninovieters kunnen het aan de stad laten weten via de grote corona-enquête op mijn.ninove.be.

Corona-enquête

“We zijn een hectisch jaar verder in de strijd tegen dit hardleerse virus. We zijn met zijn allen gepakt door de snelheid en ernst van de gevolgen. Het is niet altijd evident om de juiste maatregelen en ondersteuning te ontwikkelen, maar we doen ons uiterste best. Dit resulteerde in een reeks acties op diverse domeinen”, aldus burgemeester Tania De Jonge. “Wij willen graag weten hoe dit door onze burger is ervaren, hoe hij/zij het leven in coronatijden in Ninove ervaart en waar onze prioriteiten moeten liggen om iedereen verder te ondersteunen in deze bijzondere tijden.” “Daarom lanceren we een corona-enquête”, vult schepen voor communicatie Henri Evenepoel, aan. “Deze is gedurende de maand april online in te vullen op mijn.ninove.be. Ik wil iedereen warm aanbevelen even de tijd te nemen om de vragenlijst in te vullen. Op die manier willen we te weten komen hoe we verder gepast kunnen antwoorden op deze uitzonderlijke situatie.”

Burgerpanel

Via deze enquête kunnen Ninovieters ook lid worden van het Ninoofse burgerpanel, een groep van Ninovieters die in de toekomst regelmatig bevraagd zal worden over grote en kleine maatschappelijke onderwerpen die spelen in Ninove. Dit kan gaan van een uitgebreide enquête tot een korte poll. Burgemeester De Jonge: “Hiermee installeren we een extra laagdrempelige participatiemogelijkheid en bieden we nog meer mogelijkheden aan onze inwoners om hun stem te laten horen”.

Deelname aan de onderzoeken is altijd anoniem. De gevraagde gegevens in het burgerpanelbestand zijn enkel nodig om de leden uit te nodigen voor een nieuw onderzoek. Het lidmaatschap verplicht tot niks.