Nieuws Ninove

Zwerfvuilactie in Ninove levert 280 kg afval op

In oktober en december werd een onkruidbestrijdingsactie georganiseerd langs de trage wegen van Ninove centrum. Het was een initiatief van de dienst lokale economie na het succes van het project ‘Proeven van Sociale Economie’.

De opdracht ging naar De Loods vzw, een maatwerkbedrijf dat 120 mensen met verminderde kansen op de arbeidsmarkt tewerkstelt in verschillende projecten. In oktober verzamelden zij 158,5 kg zwerfvuil en 4,5 m² groenafval. In december was dat 123 kg zwerfvuil en 4m² groenafval. 

Dit project is een uitloper van het eerdere ‘Proeven van Sociale Economie’, opgestart door het intergemeentelijk samenwerkingsverband HANDEL Samen & Sociaal. Zo kunnen lokale besturen proeven van wat een sociaal economiebedrijf te bieden heeft. Eerder dit jaar werkte de stad Ninove al samen met vzw Groep INTRO voor een zwerfvuil- en onkruidbestrijdingsactie.

Schepen voor Lokale Economie, Alain Triest, is tevreden over dit project: “Zo liggen deze wegen er proper bij én wordt sociale economie verder in de kijker gezet.”