Nieuws Ninove

Zwembad De Kleine Dender verwelkomt hondjes als allerlaatste zwemmers

Vanaf 7 maart sluit zwembad De Kleine Dender zijn deuren voor een grondige renovatie van achttien maanden. Tijdens de laatste openingsdag mogen honden als allerlaatste een duik nemen in het zwembad.

Maandag 6 maart opent het zwembad de laatste keer voor de renovatiewerken. Zwemmers kunnen er nog terecht tot 16u en vanaf 16.15 uur nemen honden het over. Er worden maximaal tien honden per half uur toegelaten. Daarom is het verplicht om in te schrijven voor een van de tijdsblokken. Dit kan vanaf 1 maart via de website van de stad of aan de balie van het zwembad.

Volgens schepen van sport, Marc Torrekens, wordt dit een uniek event: “Het is niet gebruikelijk om honden toe te laten in een binnenbad vanwege de hygiëne en de waterkwaliteit. Maar omdat dit de laatste openingsdag van het zwembad is en het water daarna wegloopt, krijgen viervoeters toch de kans om te zwemmen. Zo zorgen we voor een ludieke afsluiter, voorleer de deuren voor anderhalf jaar dicht gaat.”

Fotografen krijgen op 7 maart nog even de kans om het zwembad op de gevoelige plaat vast te leggen voor de sluiting. Dit kan tussen 9 en 10 uur. Wie interesse heeft kan hiervoor een seintje geven via dekleinedender@ninove.be.