Nieuws Ninove

Zing mee met Vlaamse klassiekers op Vlaamse feestdag

Op dinsdag 11 juli vieren we de Vlaamse feestdag. In Ninove kan iedereen tussen 11 uur en 12.30 uur meezingen met de leukste Vlaamse klassiekers van de Vlaamse Juke Box.

Dit jaar valt de Vlaamse feestdag samen met de wekelijkse dinsdagmarkt en de stad zorgt voor extra ambiance tijdens het shoppen. Vanaf 11 uur speelt De Vlaamse Juke Box op het Oudstrijdersplein Vlaamse nummers van Will Tura tot Gorki. 

Het ensemble bestaat uit de prachtige stem van Soetkin Collier (Urban Trad, Ambrozijn), Kevin Van Staeyen (Le Trio Perdu, Neonerd), Philip Masure (Comas, Laïs, Urban Trad), Paul Zegers (groep Jean Bosco Safari) en multi-instrumentalist Stoffel Verlackt (El Tattoo Del Tigre, Kapitein Winokio). Hun repertoire reikt van Clouseau tot Raymond van het Groenewoud, en van Bart Peeters tot obscure protestliedjes uit de jaren 70. Je kan ook zelf plaatjes aanvragen.

“Als de zon schijnt en de terrasjes zitten vol, dan kunnen we er vast weer een groot samenzangfestijn van maken”, klinkt het bij de dienst cultuur.

Op die dag zullen de Burchtstraat (tussen Onderwijslaan en Centrumlaan) en het Oudstrijdersplein dan ook worden afgesloten tussen 8 en 15 uur.

Het Feest van de Vlaamse Gemeenschap is de start van de cultuurzomer in Ninove. Alle info is te vinden op de website.