Nieuws Ninove

Werkzoekenden krijgen privérondleiding in verschillende grote bedrijven

VDAB, VOKA en de lokale besturen van Aalst, Erpe-Mere en Ninove organiseren met ‘Hop ’n Job’ een nieuwe manier van jobmatching. Op 7, 8 en 9 februari nemen de partners telkens een tiental werkzoekenden op sleeptouw om kennis te maken met werkgevers in de regio.

Dat de Vlaamse arbeidsmarkt krap is, is geen nieuws meer. Werkgevers uit alle sectoren krijgen te maken met knelpuntvacatures die moeizaam ingevuld geraken. VDAB bedacht samen met VOKA en de lokale besturen van Aalst, Erpe-Mere en Ninove een nieuwe manier van werken om werkzoekenden in de regio Zuid-Oost-Vlaanderen te koppelen aan de vacatures bij de lokale werkgevers. In eerste instantie ligt de focus op profielen zoals productiearbeiders, orderpicker en magazijniers.

Een groep van 10 tot 20 werkzoekenden zal twee bedrijven per dag bezoeken. De partners zorgen voor vervoer en middageten, de werkgevers stellen hun bedrijf open voor een rondleiding. Nadien volgen individuele gesprekken tussen werkzoekenden en werkgevers tijdens de speeddate. Bij een geslaagde match staat een vervolggesprek op de planning.

De planning voor de rondleidingen ziet er als volgt uit:

  • Dinsdag 7 februari: Refresco & La Lorraine (Ninove)
  • Woensdag 8 februari: La Lorraine en Trans Europe Express (Erpe-Mere)
  • Donderdag 9 februari: Penne & VPK (Aalst/Erembodegem)

“Deze werkwijze past in de rol van VDAB die als arbeidsmarktregisseur samen met zijn lokale en regionale partners een antwoord biedt aan de uitdagingen op de arbeidsmarkt”, zegt Freddy Van Malderen, provinciaal directeur van VDAB in Oost-Vlaanderen. “Lokale besturen staan het dichtst bij de werkzoekenden die in hun gemeente of stad wonen. VOKA kent als geen ander de werkgevers die in de regio actief zijn. Vanuit VDAB zorgen we voor de matching tussen alle spelers. Het motto “samen sterk voor werk” komt zo letterlijk aan bod!”.

“De verstandigste beslissing die je als bedrijf in deze moeilijke economische tijden kan maken, is de juiste mensen aanwerven. Wij als dienst lokale economie willen onze ondernemers hierin ondersteunen door vernieuwende initiatieven aan te bieden zoals Hop ’n Job.”, aldus schepen voor lokale economie Alain Triest.