Nieuws Ninove

Waterniveau van Dender staat boven alarmdrempel: Oude Kaaibrug omhoog gezet, crisiscel volgt situatie op

Het waterpeil van de Dender en de onbevaarbare waterlopen staat hoog. Aan de sluis in Pollare staat het niveau van de Dender boven de alarmdrempel. Er worden voorlopig geen problemen verwacht voor de Dender zelf, maar mogelijks wel rond de onbevaarbare waterlopen. De stad volgt via de veiligheidscel de situatie op de voet.

Update: 08/02/2024 – 13:18
Een maand nadat Ninovieters in de buurt van de Dender hun adem inhielden voor overstromingen staat het niveau van de Dender opnieuw zeer hoog. Woensdagvoormiddag werden de prewaak- en de waakdrempel zeer snel na elkaar overschreden. Intussen is het water verder aan het stijgen en staat het net boven de alarmdrempel.

De Kaaibrug is uit voorzorg omhoog gezet. Daardoor kan er voorlopig geen verkeer rijden tussen de Oude Kaai en de Désiré De Bodtkaai.

Geen grote problemen verwacht

Hoewel er voorlopig geen problemen worden verwacht op de Dender, is dat mogelijk wel het geval rond de onbevaarbare waterlopen. De technische dienst van de stad houdt de situatie in de gaten, en neemt waar nodig maatregelen. Wie nood heeft aan zandzakken kan deze oppikken bij de technische dienst (Paul De Montplein 10, Ninove).

“Hoewel de huidige situatie niet zo ernstig is als de wateroverlast begin januari, kwam onze veiligheidscel deze ochtend samen om de huidige hoge waterstand te bespreken. We nemen de maatregelen die nodig zijn en houden de situatie verder in het oog”, zegt burgemeester Tania De Jonge (Open VLD).

Wie wateroverlast heeft en de brandweer nodig heeft, surft naar www.1722.be. Je wordt zo snel mogelijk geholpen.

Bron: Waterinfo.be