Nieuws Ninove

Veiligheidscel Ninove neemt bijkomende coronamaatregelen

De veiligheidscel van de stad Ninove neemt bijkomende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus.

Sinds 20 november gelden er nieuwe coronamaatregelen. De gouverneur van Oost-Vlaanderen besliste eerder deze week al om fuiven en dansgelegenheden van organisatoren voor wie dit niet tot de kerntaak behoort, te verbieden. De veiligheidscel van Ninove nam nog bijkomende beslissingen.

De veiligheidscel vraagt organisatoren van eetfestijnen om over te schakelen naar afhaaleetfestijnen. De kerstmarkten in Pollare en Aspelare zijn geannuleerd. En ook de PakskesMet in de Biezenstraat gaat niet door.

Het reuzenrad tijdens Ninove Wintert komt er. Het winterdorp errond met drank- en eetstandjes zal niet doorgaan. De kermis gaat wel door, maar de stad vraagt om een mondmasker te dragen alsjeblieft geen 1,5m kan houden.

Trouwrecepties van de stad worden tijdelijk afgeschaft. De stadsdiensten werken maximaal op afspraak.

Burgemeester Tania De Jonge: “De situatie is heel ernstig, het aantal besmettingen blijft toenemen. Dan moet je maatregelen nemen. Het is geen aangename beslissing om bijvoorbeeld kerstmarkten af te gelasten, maar het begrip bij de organisatoren is gelukkig groot.”

Vaccinatiemarathon

Vanaf 1 december organiseert de EersteLijnsZone Dender Zuid een vaccinatiemarathon in Ninove. Er zal dan gedurende 2 weken elke werkdag gevaccineerd worden zodat iedereen die nu al recht heeft op zijn 3e prik die zeker ook voor Kerstmis kan krijgen.

Burgemeester Tania De Jonge: “We zetten met het vaccinatieteam inderdaad alles op alles om de boosterprik snel toe te dienen aan iedereen die nu al recht heeft op zijn 3e prik, waarvoor mijn heel grote dank voor de inzet van iedereen. Ik wil daarnaast ook heel erg aandringen op het blijven volgen van de nodige maatregelen, zoals het dragen van een mondmasker als je geen veilige afstand kan bewaren.”