Herbeluister

Unieke dartscompetitie in Groot-Ninove

Woensdagavond werd de Ninoofse Dartsliga (NDL) voorgesteld in de sporthal. De initiatiefnemers willen alle niveaus van spelers in een competitie binnen Groot-Ninove samenbrengen. Hiervoor hebben ze een unieke spelformule uitgewerkt die plezier, spektakel en competitiviteit moet bundelen.

“Het was al langer duidelijk dat er heel wat darters in en rond Ninove actief zijn”, begint Glen Van Hooland. “De vraag naar een eigen stadscompetitie stelde zich dan ook meermaals. Aangezien we ook niet de zoveelste regionale competitie wilden zijn, zijn we met een paar mensen actief beginnen nadenken over een eigen concept met een eigen smoel. We denken dat we daar met de NDL zeker in geslaagd zijn. Zo spelen we op weekdagen en niet in het weekend. Daarnaast zijn het ook kleinere teams van 4 tegen 4 waarbij elke speler individueel tegen elkaar speelt. Enerzijds zorgt dit voor snelle, spectaculaire wedstrijden. Anderzijds wordt het daarmee niet te laat op weekavonden.”

Competitie

“De competitie zal in 2 fasen afgewerkt worden”, vult Steven Van Bont aan. “In een reguliere competitie met heen- en terugwedstrijden komt elke ploeg elkaar 2 keer tegen. Na afloop wordt er een klassement opgemaakt waarna in play-offs voor de titel(s) en de degradatieplaatsen wordt gestreden. Dit wordt ook toegepast in een individueel klassement. Als klap op de vuurpijl organiseren we aan het eind van het seizoen een finaleweekend tussen alle finalisten op een grote locatie waarin we echt de sfeer van wat we in het professionele darts op televisie zien willen gaan creëren.”

“Het is onze bedoeling binnen het lokale aspect van Ninove de spelers de kans te geven beter te worden in deze competitie en daarnaast ook van plezier te maken. Bij de voorstelling van het concept en de spelformule hoorden we enkel enthousiaste geluiden. We hopen dan ook dat er zich veel teams gaan vormen en we seizoen 1 met verschillende reeksen kunnen aanvatten”, besluit Glen.

Inschrijven

Tot 15 augustus kunnen clubs zich inschrijven via www.ndliga.be. De website staat op dit moment nog niet online, maar wie op de hoogte wil gehouden worden kan zijn gegevens al doormailen naar info@indenkeizer.be. “Van zodra we de inschrijvingen openen, ben je dan als eerste op de hoogte”, laat Steven weten. “De belangrijkste voorwaarde om deel te nemen is dat je lokaal op het grondgebied van Groot-Ninove gesitueerd is. Spelers mogen daarentegen van overal komen. Wie zien er alleszins naar uit om in september te starten.”

De competitie zal gespeeld worden van september tot maart, waarna de play-offs worden afgewerkt en het finaleweekend gepland staat in april.

Herbeluister hier het interview:<

/h4>