Nieuws Ninove

Uitnodiging tweede boostervaccin voor 80-plussers

Ninoofse 80-plussers worden uitgenodigd voor hun tweede boostervaccin op 25, 27, 30 of 31 mei.

Iedereen die geboren werd in 1942 of vroeger (en minstens 4 maanden geleden een eerste boostervaccin kreeg) krijgt automatisch een uitnodiging in de bus tussen 19 en 24 mei. Wie zijn/haar e-box heeft geactiveerd, krijgt de uitnodiging ook meteen digitaal.

Helpdesk via gratis nummer 0800 20 507

Wie een 80-plusser kent, kan even checken of hij/zij de uitnodigingsbrief heeft ontvangen. Is dat tegen 24 mei nog niet gebeurd, kan er contact opgenomen worden met de helpdesk via het gratis nummer 0800 20 507, van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 19 uur, of per e-mail naar callcentervc@ninove.be. Op het gratis nummer kan eventueel ook de afspraak bevestigd worden als dit digitaal nog niet gebeurde. Er kan ook nagegaan worden wat de mogelijkheden zijn om naar het vaccinatiecentrum te komen voor ouderen die niet makkelijk zelf naar het centrum kunnen komen.

 Andere doelgroepen?

Naast de 80-plussers krijgen ook de bewoners in woonzorgcentra (zonder leeftijdscategorie) een vaccinatie aangeboden. Voor andere doelgroepen is een tweede boostervaccin momenteel niet voorzien.