Aspelare Neigem Nieuws Ninove Outer

Triest record tijdens snelheidscontrole in Ninove: “Jonge bestuurder rijdt 100 km/u in zone 50”

Bij een snelheidscontrole van de lokale politie – afgelopen maandag – reed ongeveer 1 op de 6 bestuurder te snel. Een jonge chauffeur die begin deze maand nog maar zijn rijbewijs haalde, reed maar liefst 100 km/u waar je 50 mag. Hij is samen met 3 andere zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijt. Ze zullen zich later voor de politierechtbank moeten verantwoorden. In totaal werden er meer dan 1.200 voertuigen gecontroleerd.

“We begonnen onze snelheidscontrole afgelopen maandag eens uitzonderlijk vroeg, met de bedoeling om ook de ochtendspits te controleren. In totaal werden er 1.215 voertuigen gecontroleerd op vier uur tijd, 201 daarvan reden te snel”, klinkt het.

Snelheidsduivels

Tijdens de controle werden vier rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. “Een spijtig record.” Twee rijbewijzen werden ingetrokken op de Halsesteenweg (Neigem) waar je 50 km/u mag. De bestuurders werden geflitst aan 89 en 95 km/u. Ook op de Geraardsbergsesteenweg (Aspelare) reed een bestuurder 91 km/u in de bebouwde kom.

Maar het absolute, trieste record werd gevestigd op de Nederhasseltstraat (Outer). “Een jonge bestuurder die pas begin deze maand zijn rijbewijs behaalde, reed er 100 km/u, dat is het dubbele van de toelaten snelheid.” Alle bestuurders moeten later nog voor de politierechtbank verschijnen.