Nieuws Ninove

Stadsbestuur geeft negatief advies voor bouw van windturbine in Pamelstraat-Oost

Het stadsbestuur van Ninove geeft een negatief advies voor de bouw van een windturbine in de Pamelstraat-Oost. Volgens de stad is de impact voor mens en natuur te groot.

Energieleverancier Luminus heeft plannen voor de bouw van een windturbine in de Pamelstraat-Oost in Ninove. In de procedure om een omgevingsvergunning af te leveren, moet onder meer het stadsbestuur van Ninove een advies geven over de bouw. “Het college van burgemeester en schepenen heeft beslist een ongunstig advies te geven”, laat burgemeester Tania De Jonge weten.

Te grote impact voor mens en natuur

Volgens de argumenten die het advies onderbouwen, is de impact voor Ninove te groot. “Het project voldoet niet aan de regels over clustering en bundeling van windturbines. Door de nabijheid van de binnenstad en de wijken met veel woningen zal de impact van slagschaduw groot zijn. De windturbine zou komen naast een landbouwgebied, waar de wieken deels over draaien met te grote impact op de natuur, biodiversiteit en fauna”, staat er onder meer te lezen.

Bezwaren 

Intussen werden er al meer dan 150 bezwaren ingediend door bezorgde inwoners van Ninove en Roosdaal. Oppositiepartij Forza Ninove vroeg eerder vandaag nog in een persbericht om een ongunstig advies, maar dat advies werd dus al afgeleverd. Het stadsbestuur had tot vrijdag om haar advies over te maken aan de Departement Omgeving, dat over de vergunning beslist.

Energieleverancier Luminus wil windturbine bouwen in Ninove