Nieuws Ninove

Stad roept op voorzichtig te zijn tijdens hittegolf: “Spring niet zomaar in de Dender”

Het wordt heel warm de komende dagen. De stad roept daarom op om goed voor jezelf te zorgen, en neemt zelf ook extra maatregelen.

Zo roept de stad bijvoorbeeld op om voldoende en regelmatig te drinken en lichte kledij te dragen. “Breng de dag door in koelere ruimten. In het stadscentrum zijn er een aantal koelere openbare gebouwen, waaronder het Ninia shoppingcenter. Maar ook de kerkgebouwen zijn toegankelijk”, klinkt het.

“Volg regelmatig je gezondheidstoestand op, eet licht verteerbaar voedsel (en in kleinere porties) hou deuren en ramen gesloten om de warmte buiten te houden. Zet je ramen en deuren open als het koeler is buiten dan binnen. Heb aandacht voor de kwetsbare groepen, ouderen, zieken en kinderen, en voorzie voldoende schaduw en drinkwater voor dieren.”

Maatregelen stadspersoneel

De stad neemt ook maatregelen voor haar personeel. Het personeel van de technische dienst begint om 6 uur ’s ochtends te werken, om de grootste hitte te kunnen vermijden. Er worden extra pauzes ingelast, koel drinkwater is voorzien.

Onkruid en fonteinen

Door de grote droogte in combinatie met de hitte zal er ook tijdelijk geen onkruid meer weggebrand worden, ook niet op de begraafplaatsen. Er zal zoveel mogelijk manueel gebeuren, maar de stad vraagt toch enig begrip in deze omstandigheden. De fonteinen werden eerder ook al stilgelegd om waterverspilling tegen te gaan.

Beluister hieronder het interview met burgemeester Tania De Jonge: