Nieuws Ninove

Stad roept inwoners op om geknoopt laken uit raam te hangen op ‘Werelddag van Verzet tegen Armoede’

Jaarlijks vindt op 17 oktober de Werelddag van Verzet tegen Armoede plaats. Dit jaar staat het thema ‘recht op werk’ centraal. In Ninove staan er een aantal acties op het programma waaraan ook de inwoners kunnen deelnemen.

Op dinsdag 17 oktober brengen armoedeorganisaties armoede onder de aandacht van het grote publiek. Het is een jaarlijkse traditie die intussen al 36 jaar lang meegaat. Deze internationale dag kreeg ook haar eigen symbool: een wit laken met een knoop erin. Het laken symboliseert een ontsnapping terwijl de knoop staat voor de moeilijkheden die armoede met zich meebrengt. De stad roept alle Ninovieters op om op 17 oktober een geknoopt laken uit het raam te hangen als symbool tegen armoede.

Niet alles, maar veel begint bij luisteren

Vzw De Knoop, voorheen Teledienst Ninove, is met het thema aan de slag gegaan. De groepswerking zal aanwezig zijn tijdens de boekvoorstelling ‘Niet alles, maar veel begint bij luisteren’ van Dominique Willaert op vrijdag 13 oktober in CC De Plomblom. Daarnaast zullen die avond enkele mensen van de groepswerking hun persoonlijke verhaal delen en gaat de coördinator van De knoop in gesprek met de auteur van het boek. De avond wordt afgesloten met jongeren van Habbekrats en Uit de Marge, organisaties die werken met kinderen en jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie.

Sensibiliseringsactie

Tot slot houden alle partners van het Armoede Netwerk Ninove op 17 oktober een sensibiliseringsactie op de dinsdagmarkt tussen 9.00 uur en 10.00 uur. Ze nodigen daarbij alle Ninovieters uit om de handen in elkaar te slaan om het positieve te verbinden en mee te bouwen aan onze samenleving.