Nieuws Ninove

Stad Ninove reageert: “Willen geen personeel van zwembad De Kleine Dender ontslaan”

De stad Ninove en het autonoom gemeentebedrijf (AGB) hebben niet de intentie om personeelsleden van zwembad De Kleine Dender te ontslaan. Dat laat de stad weten in een reactie op het persbericht van vakbond VSOA.

Het college van burgemeester en schepenen van Ninove reageert op het persbericht van vakbond VSOA van 18 januari. Daarin wordt volgens de stad de indruk gewerkt dat het huidig personeel van het zwembad het slachtoffer zou worden van de sluiting van het zwembad op 10 maart 2023. 

Renovatie

Het zwembad van Ninove heeft na 20 jaar een grondige opknapbeurt nodig. Bovendien verloopt de milieuvergunning op 10 maart van dit jaar. In november 2022 gingen de stad en het AGB een publiek-private samenwerking aan met Sportoase.

“Ze willen elk personeelslid een volwaardige betrekking bieden op zijn of haar maat, ofwel bij de stad Ninove ofwel bij Sportoase”, klinkt het bij de stad. “Het is van belang te weten dat de personeelsleden tewerkgesteld zijn bij het AGB en niet bij de stad Ninove. Daarnaast wordt er met Sportoase verder besproken welke personen graag in het nieuwe zwembad willen werken. Er wordt voor deze mensen een tussenoplossing gezocht voor de periode van de bouwwerken.”