Nieuws Ninove

Stad Ninove neemt verkeersmaatregelen voor Omloop Het Nieuwsblad en carnaval Ninove

In de aanloop naar volgend weekend worden verschillende verkeersmaatregelen genomen in Ninove. 

Zaterdag 25 februari komt Omloop Het Nieuwsblad terug naar Ninove. De aankomst ligt deze keer op de Elisabethlaan in plaats van Ninove Centrum. Die dag trekt ook kindercarnaval door de stad. Zondag 26 en maandag 27 februari is het dan de beurt aan de ‘grote’ carnavalsstoet.

Naar aanleiding van deze evenementen neemt de stad meerdere verkeersmaatregelen. Ze zullen voornamelijk van kracht zijn in de omgeving van de Elisabethlaan. Die wordt donderdag al vanaf 9.00 uur afgesloten tussen de Pollarebaan en de Centrumlaan richting Brakel. Op vrijdag wordt de Elisabethlaan vanaf 9.00 uur richting Brussel afgesloten. Op zaterdag geldt er een parkeerverbod over het hele parcours op Ninoofs grondgebied en wordt de Leopoldlaan vanaf 9.00 uur in beide rijrichtingen afgesloten. Ook de Pollarebaan en de Pollarestraat zijn dus niet meer bereikbaar. Vanaf 12.30 uur zal de Brusselsesteenweg worden afgesloten tussen de Tramstatie en het kruispunt op de Brusselsesteenweg en Edingsesteenweg.

De stad moedigt iedereen aan om naar aanloop van en tijdens dit weekend indien mogelijk te voet of met de fiets naar de binnenstad te komen.