Nieuws Ninove

Richtpunt campus Ninove en Groep Thoen bouwen elektrische kart voor Greenpower Challenge

Autodealer Groep Thoen overhandigde op donderdag 12 oktober een carkit aan de leerlingen en leerkrachten van Richtpunt campus Ninove. Daarmee kan de school haar eigen elektrische eenpersoonswagen bouwen en deelnemen aan de Greenpower Challenge. Het doel van dat project is om jongeren te overtuigen van een toekomst in de STEM-wereld.

Volgens Greenpower Benelux laten Belgische studenten STEM-studies (Science, Technology, Engineering, Mathematics) nog te vaak links liggen. De organisatie wil daar verandering in brengen en STEM aantrekkelijker maken. Dat probeert ze via de aantrekkingskracht van de motorsport. Onder het motto ‘Design – Build – Race’ nemen leerlingen en studenten deel aan de Greenpower Challenge: ‘endurance racing’ met elektrische eenpersoonswagens die ze zelf hebben ontworpen.

Investeren in jong STEM-talent

Greenpower Benelux helpt de scholen om teamsponsors te vinden voor dit project, waaronder Groep Thoen. De verdeler van automerken leverde een carkit aan op Richtpunt campus Ninove en het Sint-Catharinacollege in Geraardsbergen. Met behulp van de montagehandleiding zijn beide scholen klaar om dit project in handen te nemen. Voor het ontwerpen en bouwen van het koetswerk krijgen ze zelfs een CAD-initiatie (computer-aided design) en bijhorende software ter beschikking.

Daarnaast voorziet Groep Thoen in samenwerking met D’Ieteren Academy een technische begeleiding voor de leerkrachten en leerlingen, advies bij het bedenken van het ontwerp en het carrosserieconcept en bij de bouw van de wagen, evenals ondersteuning voor en tijdens de wedstrijden. Hieronder vertelt Dirk Janssens, verantwoordelijke naverkoop bij Groep Thoen, waarom zijn bedrijf een meerwaarde kan bieden als sponsor:

Tot slot is het de bedoeling dat de leerlingen hun zelfgebouwde elektrische kart uittesten tijdens races en oefenrondes op circuits of geschikte vliegvelden en militaire basissen in heel België. Zoals je in onderstaand filmpje kunt zien, lijken de leerlingen van Richtpunt alvast ambitieus genoeg om hun potentieel te ontdekken in wetenschap en technologie.

elektrische eenpersoonswagens

Meer info over de Greenpower Challenge vind je hier.