Nieuws Ninove

Radio Ninove vanaf nu ook op DAB+: “We zetten Ninove positief in de kijker, over de stadsgrenzen heen”

Radio Ninove is vanaf nu ook via DAB+ te beluisteren. De zender zendt uit op 95FM in Groot-Ninove, maar kan je vanaf nu ook digitaal ontvangen in het grootste deel van de provincie Oost-Vlaanderen. Met DAB+ kiest de stadszender van Ninove voor een digitale toekomst.

Radio Ninove is sinds een jaar te beluisteren via 95FM in Groot-Ninove, via het internet en via de Radio Ninove-App. Daar voegen ze vanaf nu DAB+ aan toe. Dat is een digitaal alternatief voor de klassieke FM-uitzendingen.

“Toen Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) aankondigde dat er een proefproject kwam waarbij lokale radio’s in Vlaanderen een jaar lang kunnen experimenteren met DAB+, zijn we meteen op de kar gesprongen”, zegt Ewoud Van der Poorten, stationmanager bij Radio Ninove. “Dankzij DAB+ kunnen Ninovieters ook buiten Ninove in de auto naar Radio Ninove blijven luisteren. Bovendien kunnen we de stad Ninove op een positieve manier naar buiten brengen, over de stadsgrenzen heen.”

Ook Carnaval Nienof krijgt dankzij DAB+ een groter podium. “Elke avond zendt ENKAAVEE een carnavalsprogramma uit op Radio Ninove. Vanaf nu kunnen ook mensen uit de rest van de provincie die uitzendingen horen. Zo zijn we niet alleen relevant voor Ninovieters, maar ook voor mensen uit de rest van de provincie.” Het proefproject loopt 1 jaar, maar zal waarschijnlijk verlengd worden en zal op termijn een definitieve vorm krijgen.