Nieuws

Radio Ninove opent studio in het Ninia Shopping Center

Sinds maart heeft Groot – Ninove opnieuw een eigen radiozender: “Radio Ninove”. De klemtoon ligt op alles wat er leeft in en rond de stad Ninove.

“Met Radio Ninove willen we een partner in life zijn van de Ninovieters. We informeren hen dagelijks over alles wat er leeft en beweegt in Ninove. Met heel veel aandacht voor het nieuws uit Ninove, de sport, het verenigingsleven en uiteraard Karnaval. Dit alles in combinatie met een gevarieerd aanbod van alleen de beste muziek. De slogan “We Love Nienof” zegt alles. De rode draad van ons verhaal is verbondenheid met de stad Ninove en zijn inwoners. Radio Ninove wil ook de onderlinge band tussen de Ninovieters stimuleren, een positieve kracht zijn”, zegt station manager Ewoud Van der Poorten.

“Belangrijk is ook de professionele aanpak en vooral de correcte berichtgeving”, zegt Ronny Schouppe, content verantwoordelijke bij Radio Ninove. “Onze redactie zorgt dagelijks voor regionale nieuwsbulletins, duidingsprogramma’s en uitzendingen die dicht bij de luisteraar staan. Zo zullen we als media partner van KVK Ninove verslag uitbrengen van hun wedstrijden. In deze moeilijke tijden willen we ook de verenigingen een hart onder de riem steken. We vermelden hun activiteiten gratis in onze programma’s en nodigen hen ook graag uit voor een interview (volledig volgens de coronamaatregelen)”, aldus Schouppe. Een activiteit insturen naar Radio Ninove kan via redactie@radioninove.be.

(Lees verder onder de foto)

Radio Ninove: digitaal en crossmediaal

Naast de uitzendingen op 95 FM leeft Radio Ninove ook online. “Radio Ninove is volledig mee met zijn tijd”, zegt technisch en online verantwoordelijk Robbe De Leener. “We zetten 100% in op een crossmediale en digitale aanpak. Zo vind je al het nieuws uit Ninove terug op onze Facebookpagina en radioninove.be. Daar kan je ook alle interviews herbeluisteren en meekijken in de studio. Met de Radio Ninove app voor Apple en Adroid kan je overal naar Radio Ninove luisteren. Maar ook op de verschillende smartspeakers en via digitale televisie kan je radio Ninove beluisteren. Daarnaast beschikt Radio Ninove ook over extra digitale kanalen zoals Radio Ninove Non-Stop Hits en Radio Ninove Classic Hits”, aldus De Leener.

ENKAAVEE terug op FM

Uiteraard kan en mag de aandacht voor Karnaval niet ontbreken. Radio Ninove is fier te kunnen melden dat er een intense samenwerking komt met Enkaavee. De uitzendingen van Enkaavee zullen in de toekomst terug via “de ether” te beluisteren zijn op 95FM. Maar de samenwerking zal veel verder gaan dan dat. “We voelden als snel dat we op dezelfde golflengte zaten als Radio Ninove”, knipoogt Glen Van Hooland van Enkaavee. “We dragen allebei onze stad een warm hart toe en streven dezelfde idealen na, radio maken voor én door de Ninovieter en in ons geval, de karnavalist. We kijken alvast enorm uit naar de samenwerking met radio Ninove en zijn vooral zeer blij dat we dit avontuur kunnen aangaan zonder onze eigenheid te verliezen. We blijven nog steeds Enkaavee, de radio me nen oek af, met een hart voor de karnavalist, met onze eigen bizarre presentatoren, met onze eigen apparatuur én met, in de nabije toekomst hopelijk, onze eigen karnavalsstudio! Al moet ik wel toegeven dat velen van ons staan te popelen om af en toe ook vanuit de studio van Radio Ninove de nodige karnavalskriebels op de Wettelkrabbers los te laten” besluit Glen Van Hooland

Studio in Ninia Shopping Center

Radio Ninove wil heel dicht bij de luisteraar staan en neemt zijn intrek in het hart van de stad, in het Ninia shopping center. “We zijn verheugd om Radio Ninove te kunnen huisvesten en faciliteren in ons shopping center”, zegt Kris Van der Veken, Asset & Shopping Manager van het Ninia Shopping Center . “Wij zijn overtuigd dat dit professioneel project een reële toegevoegde waarde zal zijn voor Ninove en voor ons..” Immers dit is een onwaarschijnlijk te evenaren kans om de dynamiek in de lokale verankering en positionering van het Ninia Shopping Center te versterken.  Laat staan de Ninia- beleving te bewerkstelligen.”

Door de verscherpte corona maatregelen heeft het wat langer geduurd dan verwacht, maar nu zaterdag 8 mei is het zover. Samen met het heropening van de horeca terrassen zal Radio Ninove zijn studio in het Ninia schopping center officieel openen. De inhuldiging zal luidkeels gebeuren. Om 10u komt Den Belleman van Nienof, Hans Van Laethem, de studio officieel openen. De hele dag zijn er Gift Cards van het Ninia Shopping center te winnen en zullen verschillende Ninovieters hun opwachting maken in de studio.

Je kan Radio Ninove beluisteren in Groot Ninove op 95FM, maar ook digitaal via de Radio Ninove App voor Apple en Android, op je smartspeaker en via www.radioninove.be