Nieuws Ninove

Politie arresteert 15-jarige in Ninove in onderzoek naar mogelijke terreuraanslag

De federale politie heeft op verschillende plaatsen in ons land huiszoekingen gedaan in het kader van een mogelijke aanslag. Daarbij werden 4 personen gearresteerd. Onder hen ook een 15-jarige die in Ninove woont.

Zondagochtend heeft de federale politie huiszoekingen gehouden in Ninove, Brussel, Charleroi en Luik. Daarbij zijn 4 mensen, onder wie 3 minderjarigen opgepakt. In Ninove gaat het om een 15-jarige die sinds vorige zomer in de stad woont. De huiszoekingen en arrestaties kaderen in een onderzoek naar een mogelijke terreuraanslag. Op het moment van de huiszoeking was de tiener uit Ninove niet thuis. Hij werd opgepakt in Brussel.

Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) laat op sociale media weten dat een permanente aandacht voor radicalisering op lokaal niveau zeer belangrijk is. “De LIVC (lokale integrale veiligheidscel) wordt deze week versneld bij elkaar geroepen. Ik ben me ervan bewust dat dit ongerustheid teweeg brengt, maar we doen er alles aan om mogelijke geradicaliseerde inwoners op te sporen en op te volgen.”