Aspelare Nieuws

Plekkersstraat in Aspelare wordt tijdelijk schoolstraat

Op maandag 19 februari begint de stad Ninove met een proefproject in de Plekkersstraat in Aspelare. De straat wordt tijdelijk een schoolstraat en dit tot en met vrijdag 28 juni.

Het verkeer in de Plekkersstraat in Aspelare zal er gedurende enkele maanden anders uitzien. In overleg met de school, het oudercomité en WZC Wilgendries, besliste de stad om de straat tijdelijk te veranderen in een schoolstraat. Dat betekent dat de straat aan het begin en einde van de schooldag 15 minuten lang zal worden afgesloten. Met uitzondering van hulp- en nutsdiensten is er op die momenten geen gemotoriseerd verkeer toegelaten. Enkel mensen die daar wonen of gebruikers van een private parking in het afgesloten deel met een vergunning, mogen er dan ook nog in met hun auto. Voor de rest is de straat enkel toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Buiten de uren van de schoolstraat blijft de straat open voor iedereen.

Tijdens de proefperiode, die van maandag 19 februari tot en met vrijdag 28 juni loopt, wordt de straat op schooldagen van maandag tot vrijdag tijdelijk afgesloten:

  •  elke ochtend: 8.45 uur – 9 uur.
  •  maandag, dinsdag en donderdag : 15.45 uur – 16 uur
  •  woensdag: 11.20 uur – 11.35 uur
  •  vrijdag: 15.15 uur – 15.30 uur.

Na afloop van deze proefperiode zal de stad het project evalueren, samen met de school, ouders en omwonenden. Indien de evaluatie positief is, is een definitieve invoering van de schoolstraat mogelijk.