Nieuws Ninove

Ninove en Sportoase ondertekenen samenwerkingsovereenkomst voor De Kleine Dender

De gemeenteraad van Ninove gaf gisteren goedkeuring voor de samenwerkingsovereenkomst met Sportoase voor de renovatie en uitbreiding van zwembad De Kleine Dender. De ondertekening van de overeenkomst is de laatste stap in het lange proces van voorbereidingen. 

Zwembad De Kleine Dender sloot de deuren in maart 2023. Sindsdien werden heel wat administratieve en juridische stappen genomen. De laatste stap vooraleer de werken kunnen starten, werd gisteren gezet met de waarmerking van de samenwerkingsovereenkomst.

Groep Sportoase zal – in nauwe samenwerking met het stadsbestuur van Ninove – de uitbreiding en grondige renovatie van het zwembad realiseren. Het sportbad, golfslagbad en wildwaterkreek van De Kleine Dender worden behouden, maar wel grondig gerenoveerd. Het zwembadencomplex wordt uitgebreid met een instructiebad, wellnesszone en uitgebreide familie-zone. De brasserie en het terras worden vernieuwd én er komt een nieuwe dans- en groepslessenzaal. Sportoase zal het vernieuwde zwembad exploiteren over een periode van 30 jaar.

De (renovatie)werken starten deze lente nog. Voor de laatste updates over de renovatie van het zwembad, kan je steeds hier terecht.

Zwembad Kleine Dender renovatie
© Stad Ninove