Herbeluister

Ninoofse rockband Beyond The Labyrinth brengt single uit voor Week van de Belgische Muziek

Ter gelegenheid van de Week van de Belgische Muziek kwamen de leden van Beyond The Labyrinth nog eens samen in de studio. Hun nieuwe single “Haunted House” is er eentje met twee versies. De muzikale invloeden, link met Carnaval Nienof en het intrigerende verhaal achter het logo van de band kwamen allemaal aan bod in het interview van Radio Ninove met Beyond The Labyrinth.

Met “Haunted House” klinken de Ninoofse rockers naar eigen zeggen frisser dan ooit. “Dat hebben we te danken aan onze toetsenist Eddy Scheire, die de productie verzorgde”, vertelt Geert Fieuw, gitarist en stichter van de groep. “En toch blijven we trouw aan onze stijl, waarbij we een hardrock aanpak mengen met songwriting die blijft hangen.”

Bovendien heeft Beyond The Labyrinth hun nieuwe single al voor een publiek gebracht. “Tijdens een optreden in rockclub South of Heaven hebben we stiekem het nummer in de setlist gesmokkeld en vroegen aan onze fans om het te filmen. Hun beeldmateriaal zit dan ook in de videoclip van de single.”

De band bracht ook een akoestische versie van “Haunted House” uit. Voor de opnames haalde toetsenist Eddy zijn oude accordeon, die stof lag te vergaren in een kast, nog eens boven.

Beluister het volledige interview en bekijk de videoclip van de nieuwe single hieronder:

Beyond The Labyrinth bestaat uit:

Filip Lemmens (zang)
Geert Fiew (gitaar)
Bart Jacquet (basgitaar)
Jan Moerman (drums)
Eddy Scheire (keyboard)