Nieuws Ninove

Ninoofse basisscholen integreren nieuw aanmeldsysteem

Vanaf schooljaar 2023-2024 moeten ouders, wanneer hun kind voor het eerst naar een school gaat of van school verandert, digitaal aanmelden bij de stedelijke basisscholen en bij de basisscholen van het Hartencollege vooraleer ze hun kinderen kunnen inschrijven.

Aanmelden is verplicht bij de stedelijke basisscholen en bij de basisscholen van het Hartencollege wanneer de leerling voor het eerst naar een school gaat of als het kind van school verandert. Ook voor 1A en B in het Hartencollege Secundair Onderwijs is aanmelden voortaan noodzakelijk. Wil je je kind inschrijven in de basisscholen van het Gemeenschapsonderwijs of in het Hartencollege Buitengewoon Onderwijs? Dan is aanmelden niet nodig.

Via www.ninove.be/digitaal-aanmelden kun je doorgeven in welke scholen je je kind het liefst inschrijft. Als er in een school niet genoeg vrije plaatsen zijn, wordt er een rangorde bepaald door het aanmeldingssysteem.
Aanmelden kan van 28 februari (12.00 uur) t.e.m. 21 maart 2023 (16.00 uur). Inschrijven met ticket doe je in de toegewezen school vanaf 24 april t.e.m. 15 mei 2023. Aanmelden voor 1A en 1B in het Hartencollege Secundair Onderwijs kan van 27 maart t.e.m. 21 april 2023 via aanmelden.swe.hartencollege.be. Vrije inschrijvingen starten op 23 mei 2023.

“Het aanmelden in een aantal basisscholen zal wat aanpassing vragen van de ouders”, zegt schepen voor Onderwijs Joost Arents. “Samen met de scholen doet onze dienst onderwijs er alles aan opdat ouders tijdig geïnformeerd zijn en weten waar ze terecht kunnen met hun vragen. Niet onbelangrijk bij zo’n belangrijke wijziging.”

Meer info staat op www.ninove.be/aanmelden-basisscholen en in de flyer of brochure die ook kan opgevraagd worden bij de scholen, de dienst onderwijs of in het Sociaal Huis.

Beluister hieronder het volledige interview met schepen Joost Arents.