Sport

Man-Kei To streeft naar succes op WK, een stap dichter bij Parijs

Van 20 tot en met 25 februari vertegenwoordigt Man-Kei To uit Ninove ons land op het wereldkampioenschap G-badminton in Pattaya, Thailand. Na haar overwinning op het Europees kampioenschap in augustus vorig jaar, is ze vastbesloten om haar succes verder te zetten in 2024. De deelname aan het WK vindt ze een cruciale stap in de weg naar succes op de Paralympische Spelen in Parijs.

In 2022 behaalde Man-Kei To samen met de Turkse Emin Seckin een zilveren medaille in het dames dubbelspel tijdens het wereldkampioenschap. Haar prestaties kregen meer erkenning toen ze een jaar later in augustus de titel van Europees kampioen veroverde in de WH1-klasse voor rolstoelspeelsters in Apeldoorn, Nederland. Deze overwinning heeft niet alleen haar sportieve prestaties in de kijker gezet, maar heeft ook geleid tot meer naamsbekendheid. “Op sportief vlak houd ik rekening met het feit dat sterke Aziatische spelers niet aanwezig waren bij het Europees kampioenschap, maar wel zullen deelnemen in Pattaya en Parijs”, aldus Man-Kei To.

‘Kiki’ (voor de vrienden) richt zich voornamelijk op de Olympische Spelen, maar erkent het belang van het wereldkampioenschap als een voorbereidingsfase, gezien de sterke concurrentie. “Ik streef ernaar de halve finale of finale te bereiken om de positieve lijn van vorig jaar voort te zetten, maar mijn absolute prioriteit is om goed te spelen”, voegt ze toe.

De loting vindt plaats op maandag 19 februari en je kan het wereldkampioenschap volgen op de website van G-sport.