Sport

Man-Kei To behaalt brons op wereldkampioenschap G-badminton in Thailand

Man-Kei To, de Belgische rolstoelbadmintonster heeft een bronzen medaille gewonnen op het wereldkampioenschap in Pattaya, Thailand. Ze verloor in de halve finale van de Thaise Sujirat Pookkham, maar is toch tevreden met haar prestatie. Ze ziet het als een leermoment voor toekomstige toernooien op weg naar de Paralympische Spelen in Parijs.

Onze landgenote Man-Kei To uit Ninove heeft op het wereldkampioenschap rolstoelbadminton in Pattaya (Thailand) een bronzen medaille behaald in het enkelspel. Dit markeert een historisch moment in haar carrière, aangezien ze voor het eerst de halve finale van een wereldkampioenschap in het enkelspel (klasse WH1) bereikte.

In een intense halve finale ontmoette Man-Kei To de Thaise Sujirat Pookkham, vice-paralympisch kampioen. Ondanks een moedige strijd verloor To uiteindelijk in een driesetter, waarbij Pookkham de wedstrijd met 21-12, 14-21, 21-11 heeft gewonnen.

“Toch ben ik tevreden met de driesetter”, deelde Man-Kei To mee na de wedstrijd. “Ik heb geleerd van deze ervaring en zal mijn spel verbeteren voor toekomstige toernooien. Pookkham is een sterke tegenstander en ik heb mijn les geleerd om niet te veel aan te passen aan haar spel.”

Het toernooi eindigt voor onze landgenote met een welverdiende bronzen medaille, haar beste prestatie ooit op een wereldkampioenschap in het enkelspel. Samen met haar dubbelpartner Jaime Aranguiz (CHI) werd ze in het gemengd dubbelspel uitgeschakeld in de kwartfinales.

Met deze prestatie op zak kijkt Man-Kei To nu vooruit naar toekomstige uitdagingen met nog vier toernooien op weg naar de Paralympische Spelen in Parijs.