Herbeluister

Maaike Van Isterdael blikt terug op knap seizoen met Mevoc Meerbeke: “Niet verwacht dat we zo hoog zouden eindigen”

Ook in het vrouwenvolleybal is de competitie intussen afgelopen. Onder kersverse hoofdcoach Maaike Van Isterdael won CSS Outdoor Living Mevoc Meerbeke 16 van de 22 wedstrijden en eindige op een derde plaats in derde nationale. Een trotse Van Isterdael kwam langs bij Radio Ninove om het te hebben over de resultaten van haar team en om al vooruit te blikken op het 50-jarig bestaan van de club. 

In september 2023 werd Maaike Van Isterdael als nieuwe hoofdcoach van Mevoc Meerbeke aangesteld. Ze leverde met haar team meteen een opmerkelijke prestatie in haar eerste seizoen in deze rol. “Ik ben trots op de progressie die we hebben gemaakt. We zijn als groep enorm geëvolueerd, en met zo’n resultaat kan je alleen maar blij zijn”, klink het.

Opvallend is dat Meerbeke dit seizoen meer dan eens aan een match begon met 2-0 achterstand. Om de wedstrijd dan toch nog binnen te halen, is volgens de coach te danken aan het “multifunctionele karakter” van haar team. “Als we in de problemen kwamen, zochten we naar een creatieve oplossing.”

Ondanks dit mooie hoofdstuk is er volgens haar nog ruimte voor verbetering. “Op vlak van ervaring en tactiek kan het beter.”

Herbeluister hieronder het volledige interview met Maaike: