Nieuws Ninove

Kunstproject ‘Art for All’ in Ninia Shopping Ninove

Ninia Shopping Ninove lanceert een warme omroep naar verschillende groepen, verenigingen en gemeenschappen in en rond Ninove om mee te werken aan een artistiek project in het shopping center.

Van 1 tot 15 maart 2022 neemt Ninia Shopping samen met een 40-tal andere shopping centra en retail parken in België en Luxemburg deel aan het groot artistiek en participatief project ‘Art for All’. Het project is een initiatief van de BLSC, de Belgisch Luxemburgse Raad voor Retail en Winkelcentra.

Realisatie van een kunstwerk

Het doel van ‘Art for All’ is om een kunstwerk te creëren in elk shopping center of retailpark. De realisatie van het werk gebeurt samen met de lokale gemeenschappen: scholen, verenigingen, klanten, bezoekers, …. Iedereen kan deelnemen aan het uitwerken en verwezenlijken van het kunstwerk!

Ook Ninia Shopping lanceert hiervoor een participatief project. Het kunstwerk in Ninia is gebaseerd op gekleurde draden die tussen verschillende sleutelwoorden worden gelegd. Eens helemaal klaar zal het kleurrijke kunstwerk ook het 20-jarig bestaan van Ninia Shopping aankondigen. Het kunstwerk zal  in Ninia Shopping worden tentoongesteld tot eind maart 2022.

Stemmen voor het mooiste werk

Nadat alle kunstwerken zijn gemaakt en tentoongesteld in de deelnemende shoppingcentra zullen deze ook worden voorgesteld op de website https://artforall.blsc.eu. Iedereen zal daar vanaf 25 maart kunnen stemmen op het kunstwerk van zijn voorkeur. Elke Ninovieter kan en mag nu al stemmen op het kunstwerk dat in Ninia zal worden gemaakt.

Deelnemen aan het project

Interesse om mee te doen aan het kunstproject in Ninia Shopping? Deelnemen is heel gemakkelijk en gratis. Iedereen die binnenspringt in Ninia kan meedoen en mag zijn of haar creativiteit de vrije loop laten. De kick-off van het kunstproject valt op dinsdag 1 maart. Je kan ook deelnemen als groep of vereniging op een moment naar keuze. Neem hiervoor contact op met Ninia Shopping Center via info_ninia@be.agrealestate.eu of bel het nummer 054 31 90 00.

Op deze momenten zal een medewerker van Ninia Shopping zorgen voor uitleg en begeleiding:

– Dinsdag 1 maart van 10u tot 14u

– Zaterdag 5 maart van 14u tot 18u

– Dinsdag 8 maart van 10u tot 14u

– Zaterdag 12 maart van 14u tot 18u