Nieuws Ninove

Stad koopt extra podiumwagen

De uitleendienst van de stad heeft sinds midden februari een extra nieuwe podiumwagen en is helemaal klaar voor een zomer vol evenementen.

De stad beschikt al heel lang over een mobiel podium van 53m² (8m x 6,60m). Maar er was duidelijk nood aan een tweede exemplaar. Vooral in de zomerperiode was het mobiele podium de meeste weekends in gebruik, vaak moest de uitleendienst andere organisatoren teleurstellen. Met de aanschaf van een tweede mobiel podium hoopt de stad de komende jaren de vele evenementen in onze stad nog beter te faciliteren. Het nieuwe podium is kleiner (27m², oftewel 6,25m x 4,30m) en daardoor wendbaarder in transport en makkelijker om te plaatsen.

De nieuwe podiumwagen (kostprijs 31.641 euro) is betaald met een coronasubsidie van de Vlaamse overheid, bedoeld om tijdens de coronapandemie het verenigingsleven te ondersteunen. Een groot deel van dat Vlaamse geld werd besteed aan extra subsidies voor de Ninoofse sport-, jeugd-, cultuur- en carnavalsverenigingen. Na een bevraging onder de verenigingen werd ook een deel gereserveerd voor investeringen in de buurthuizen en de uitleendienst.