Herbeluister

Groepspraktijk Voorde organiseert Lenteopendeur met gratis workshops en meet & greet

Groepspraktijk Voorde is een multidisciplinaire praktijk waar je terecht kan voor mentale en perinatale begeleiding. De praktijk wordt gerund door vijf vrouwen met elk hun eigen specialisatie: vroedvrouw, klinisch psychologe, psychotherapeute, coach en een fotografe. Drie van hen kwamen op interview in de studio van Radio Ninove om het te hebben over hun professionele bezigheid, en in het bijzonder over de opendeurdag die ze organiseren op zaterdag 20 april.

Enkele jaren geleden riep zelfstandige vroedvrouw en lactatiekundige Nathalie Van Snick haar vroedvrouwpraktijk Natalis in het leven. Ze leerde klinisch psychologe Inge Debast kennen door haar op te volgen toen ze zwanger was van haar tweede kindje. Nathalie wilde op dat moment haar diensten uitbreiden voor zwangere vrouwen en jonge mama’s die mentale ondersteuning nodig hebben. Inge kon haar daarin bijstaan.

“De combinatie van een vroedvrouw en een klinisch psychologe is nieuw, maar wel nodig”, vertelt Inge. “We merken dat jonge gezinnen veel onder druk staan omwille van de tijd die ze moeten verdelen over kinderen, huishouden, werk en de prestatiedruk die daarbij komt zien, etc. Mensen vergeten vaak hoe belangrijk het is om te ontspannen.”

Tot de praktijk behoren ook groeicoach Stephanie De Bruyne, psychotherapeute Evi De Galan en fotografe Lien Geldhof. Deze diverse profielen slaan de handen in elkaar voor een interessant aanbod van groepssessies en activiteiten.

Op 20 april vinden van 10.30 uur tot 15.00 uur gratis workshops plaats in de praktijk aan de Brakelsesteenweg in Voorde. Hiervoor moet je je vooraf inschrijven. Intussen loopt er ook een meet & greet waarbij je onder andere vrijblijvend kunt kennismaken met het team. Meer info vind je op de website van Groepspraktijk Voorde.

Ontdek alles over de praktijk in het interview hieronder: