Denderwindeke Nieuws

Fietspaden langs de Edingsesteenweg in Denderwindeke worden vernieuwd

Vanaf dinsdag 9 mei voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit aan de Edingsesteenweg (N255) in Denderwindeke. De fietspaden worden vernieuwd, een aantal bushaltes worden toegankelijker gemaakt en ook het wegdek krijgt een opknapbeurt. Tijdens de werken zal doorgaand verkeer in één richting moeten omrijden. De werken duren ongeveer anderhalve maand en moeten tegen eind juni afgerond zijn.

AWV werkt aan de Edingsesteenweg (N255) in Denderwindeke vanaf de middengeleider kort voor het kruispunt met de Kruisveldstraat tot aan de bushalte net voor het kruispunt met de Minnenhofstraat. Over een afstand van ongeveer een kilometer wordt het fietspad aan beide zijden van de weg vernieuwd. De bestaande klinkers worden vervangen door asfalt. Daarnaast worden de bushaltes Bruylandt en Melkerij toegankelijker gemaakt door het aanleggen van verhoogde perrons. Dit moet personen met kinderwagens of rolstoelen toelaten vlotter en veiliger de bus op en af te kunnen. Ook de rijweg wordt grotendeels voorzien van een nieuwe asfaltlaag.

Werken van 9 mei tot eind juni

De werken starten op 9 mei en zullen ongeveer anderhalve maand in beslag nemen. Om de hinder te beperken, wordt gewerkt in 2 fasen, afwisselend links en rechts van de gewestweg. Tijdens de eerste fase (2-3 weken) werkt de aannemer in de rijrichting Edingen langs de kant met oneven huisnummers. In de tweede fase (ook 2-3 weken) wordt er gewerkt in rijrichting Ninove (even huisnummers). De timing van de werken is wel zeer weersafhankelijk.

Verkeer rijdt om, zijstraten afgesloten

Tijdens de werken zal de verkeerssituatie veranderen. Voor het verkeer op de Edingsesteenweg geldt de volgende situatie:

  • Voetgangers kunnen steeds langs de werf stappen.
  • Fietsers kunnen passeren langs de overkant van de werfzone via het fietspad dat tijdelijk dubbelrichting wordt.
  • Openbaar vervoer: door De Lijn is een alternatieve regeling voorzien. Meer informatie via de website van De Lijn of aan de betrokken haltes.

Gemotoriseerd verkeer:

  • In de richting van Edingen kan verkeer steeds passeren.
  • In de richting van Ninove wordt verkeer omgeleid vanaf Vollezele via de Langestraat (N272), de Edingsesteenweg (N285), de Ninoofse steenweg (N28), de Halsesteenweg en de Brusselsesteenweg (N8).

Het verkeer naar en van de zijstraten in de werfzone moet lokaal omleidingen volgen. De zijstraten die uitkomen in de werfzone op de Edingsesteenweg zijn immers afgesloten. In fase 1 zijn de Kruisveldstraat, Neuringen, Windekeveldweg en de Krepelstraat afgesloten van de Edingsesteenweg. In fase 2 gaat het om Bokkendries, Proosdij, Linkebeek en de Kruisveldstraat.