Nieuws Ninove

Fiberklaar rolt glasvezelnetwerk uit in Ninove en Liedekerke

Fiberklaar richt zijn pijlen op Ninove en Liedekerke voor de verdere uitrol van zijn open glasvezelnetwerk. Het aansluitbaar gebied in Ninove bevat een potentieel van 14.200 potentiële huisaansluitingen.

De Vlaamse netwerkbeheerder Fiberklaar wil tegen 2028 anderhalf miljoen huishoudens in Vlaanderen voorzien van een aansluiting op zijn glasvezelnetwerk. Hiervoor wordt tweeënhalf miljard euro geïnvesteerd. Hiervoor mikt het op steden en gemeenten in heel Vlaanderen, zo ook Ninove en Liedekerke. ​

Het aansluitbare gebied in Ninove betreft een potentieel van 14.200 aansluitingen. In Liedekerke gaat het om mogelijks 6.000 aansluitingen. Inwoners kunnen via de adreschecker op de website van Fiberklaar (Ninove / Liedekerke) nagaan of hun woning zich in het aansluitbare gebied bevind en dus in aanmerking komt voor een gratis huisaansluiting.

Om inwoners te informeren over glasvezel en de aansluiting op het netwerk, organiseert Fiberklaar twee opeenvolgende infomomenten in de Liberale Kring in Ninove op 25 april, gevolgd door een online infomoment op 3 mei. Inwoners van Liedekerke kunnen op 20 april terecht voor hun infomoment in GC Warande en een virtueel infomoment op 18 april.

Wanneer twintig procent van de inwoners in het aansluitbare gebied in Ninove zich vóór 22 mei registreert voor een gratis huisaansluiting, start de aannemer met de aanleg van het netwerk. Voor inwoners van Liedekerke ligt de uiterste datum voor 20% van de inwoners op 15 mei. Registreren kan via de website van Fiberklaar of tijdens de huisbezoeken die in beide gemeenten zullen plaatsvinden.

“We zijn trots om ook Ninove en Liedekerke toegang te geven tot de internettechnologie van de toekomst”, vertelt Rik Missault, CEO van Fiberklaar. “We nodigen alle inwoners van Ninove en Liedekerke van harte uit op onze infomomenten waar we met plezier al hun vragen beantwoorden en alle details over onze aanpak toelichten.”