Sport

Een bewogen weekend voor BBC CSS Outdoor Living Ninove

Het was een bewogen weekend voor basketbalclub CSS Outdoor Living Ninove. Zowel de A- als de C-ploeg wonnen hun wedstrijd, maar de B-ploeg ging onderuit.

De senioren A wonnen vrijdagavond hun tweede derby in evenveel weken. De tegenstander was Okapi Aalst B. Ninove schoot goed uit de startblokken met een secuur scorende Maarten Vandersijpt en een sterke Wout Vandervoort die o.a. een buzzershot lukte vanop de middenlijn. Ninove ging rusten met een voorsprong van 12 punten.

Na de rust zagen we een ander Okapi dat opeens wel makkelijk begon te scoren. De voorsprong slonk tot 4 punten. Tijd bij Ninove om het gaspedaal nog eens in te duwen en de voorsprong opnieuw uit te bouwen en de winst mee naar huis te nemen.

Okapi Aalst B – BBC CSS Outdoor Living Ninove A: 73-85

Door deze overwinning staat Ninove op een gedeelde tweede plaats, op twee punten van het leiderstrio Melsele-Beveren, Sparta Laarne en Scheldejeugd Temse.

De B-ploeg verloor een moeilijke match op Geraardsbergen met 77-53. De C-ploeg won hun eerste match van het seizoen overtuigend tegen Gavere 45-83.