Nieuws Ninove

De wijk Pamelstraat-Nederwijk kijkt uit naar hun rommelmarkt

Op zondagnamiddag 18 september gaat er in de wijk Pamelstraat-Nederwijk, de grootste volkse wijk van de stad, en de Dreefstraat opnieuw een grote rommelmarkt door.

“Je voelt dat het leeft. Er is een enorm enthousiasme onder de buren, echt fantastisch!”, zegt Joachim De Maeseneer van het Buurtcomité. De wijk verwacht zondagnamiddag 18 september opnieuw een 250-tal standhouders en een paar duizenden bezoekers op de rommelmarkt.

Naast Ninovieters wordt ook volk van ver buiten Ninove verwacht op dit evenement. Onder meer daarom roept het buurtcomité op om indien mogelijk te voet, met de fiets of per step te komen. De wijk zelf is immers autovrij in kader van de autovrije zondag van de stad Ninove.

De wijk heeft een rijk verleden van feesten, maar tegenwoordig is er enkel nog de rommelmarkt. De bewoners kijken hier dan ook erg naar uit. “Het voordeel van een garageverkoop is dat we de meeste buren kunnen bereiken, jong en oud, oude en nieuwe Ninovieters”, zegt Joachim. “Of het nu als standhouder is of als bezoeker, iedereen komt buiten en praat met elkaar. Daarvoor doen we het.” De meeste mensen snuisteren al eens graag op een rommelmarkt. Sommigen uit noodzaak, anderen voor een verzameling, omdat ze van retro houden, een verborgen schat zoeken, …

Voor wie geen fan is van rommelmarkten maar toch het evenement wil bijwonen, is er drank- en eetstanden en randanimatie voorzien. Hiervoor slaat het buurtcomité de handen in elkaar met vzw ZiZaZo. Zo treedt Tessa Cornelis (The Voice Kids) met haar pianiste om 15u00 op aan het Ninove Welzijn terras in het Berkenhof. Jan Trompet en prinses Elza van Frozen zijn dan weer te vinden aan de Koepoort en de Colby musicband loopt rond in de wijk.

Externe standhouders die nog een plaatsje willen, kunnen mailen naar Joachim De Maeseneer, joachimdm@yahoo.com. Een standplaats kan 4, 8 of 12 meter lang zijn en kost 5 euro.

Praktisch

Garageverkoop en rommelmarkt 
Zondag 18 september 13u00 – 18u00
Wijk Pamelstraat-Nederwijk en Dreefstraat