Sport

CSS Outdoor Living Ninove A neemt de leiding

Winst in het basketbal voor CSS Outdoor Living Ninove A dat de leiding neemt in 1ste provinciale Oost-Vlaanderen. Ninove B kende een offday. Ook de C-ploeg won.

De A-ploeg van BBC CSS Outdoor Living Ninove maakte zaterdagavond een moeilijke verplaatsing naar Feniks Gent dat met 5 gewonnen matchen net achter Ninove in de algemene rangschikking stond. Feniks liet zich niet zomaar opzij zetten, maar Ninove heeft de klus grandioos geklaard. Het speelde een zeer goede eerste helft en consolideerde de voorsprong in de tweede helft. Feniks Gent – CSS Outdoor Living Ninove A eindigde op 72 – 85. Door deze overwinning komt Ninove A, samen met Zottegem, aan de leiding in 1ste provinciale.

In 3de provinciale B streed de B-ploeg thuis tegen Lede om de 2de plaats. Ninove B kende een offday en moest het onderspit delven. Uitslag 44 – 64. Volgende week wordt al meteen de terugwedstrijd gespeeld en krijgt Ninove B kans op revanche.

De C-ploeg, tenslotte, won de derby van Erembodegem met 80 – 67. Duidelijke cijfers, al diende er wel “geknokt” te worden om de overwinning binnen te halen. Ook hier weer een rare kronkel van de kalendermaker want volgende week is er al de terugwedstrijd in Erembodegem.