Nieuws Ninove

Colruyt Ninove verwelkomt tien nieuwe laadpunten op supermarktparking

DATS 24 opent een laadplein met 10 laadpunten op de parking van de Colruyt in Ninove. Dit is de derde locatie waar de supermarktketen dit doet, na Mechelen en Boom, waar zowel standaard laadpalen als snellaadpalen beschikbaar zijn.

Op het laadplein staan drie snellaadpalen van 150 kW en twee standaard laadpalen van 22 kW. Zo hebben klanten verschillende opties om hun auto op te laden. Het laadplein is 24 op 7 toegankelijk, waardoor mensen ook buiten de winkeluren hun auto kunnen opladen. Dit geldt voor alle toekomstige laadpleinen die worden gebouwd.

“We zien dat steeds meer klanten elektrisch rijden en we ondersteunen hen in die overstap door ervoor te zorgen dat ze hun auto kunnen opladen terwijl ze winkelen,” zegt Jo Willemyns, algemeen directeur van Colruyt Laagste Prijzen. Tijdens een gemiddelde winkelduur van een halfuur kunnen klanten aan onze snellaadpalen tot 300 kilometer extra rijbereik opladen.”

© Radio Ninove

“We zien steeds meer elektrische auto’s op de weg, wat positief is, maar veilige laadpalen zijn van essentieel belang. Dit mooie initiatief draagt bij aan het bereiken van onze klimaatdoelstellingen. We zijn dankbaar dat DATS 24 en Colruyt Ninove dit in onze mooie stad realiseren”, zegt burgemeester Tania De Jonge (Open VLD).

DATS 24 heeft plannen om in samenwerking met Pluginvest, de komende maanden nog eens 50 laadpleinen te openen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Elk van deze laadpleinen zal een gelijkaardige configuratie hebben, met telkens tien laadpunten.

© Radio Ninove

Je auto laden met een DATS 24-laadpas of via de app is het voordeligst, maar de app is alleen voor zakelijke klanten. Standaard laadpalen kosten 0,40 euro per kWh en snellaadpalen 0,60 euro per kWh met een DATS 24-laadpas. De DATS 24-laadpleinen zijn ook toegankelijk voor wie gebruik maakt van een laadpas van een andere operator, waaronder Allego, Blue Corner, EDI, E-Flux, EV Box, Fastned, IONITY, Mobility+, New Motion, Plugsurfing, Smappee en Totalenergies. Omgekeerd kunnen DATS 24-laadpashouders ook terecht op de laadpalen van al deze operatoren.