Nieuws Ninove

Carnavalsseizoen 2024 gestart, nieuw vanaf dit jaar: G-prinsverkiezing

11 november, de start van het carnavalsseizoen. Volg hier live alles op de voet en ontdek als eerste hoe Carnaval Ninove 2024 eruit zal zien.

Om 11.11 uur werd het officiële startschot van het nieuwe carnavalsseizoen gegeven in zaal Cloé, waar heel wat carnavalisten waren samengekomen. De plannen en nieuwigheden over Carnaval Ninove 2024 werden uit de doeken gedaan. Hieronder vind je een overzicht.

Carnavalsaffiche

De wedstrijd om de carnavalsaffiche is dit jaar gewonnen door Jaro Goubert van NKV Vantauidj Op Tasj. Hij haalde het van in totaal 14 kandidaten die een affiche ontwierpen.

G-prinsverkiezing

Pascal Carael, voorzitter van de Koninklijke Karnavalraad, kondigt een nieuw evenement aan: “We gaan een prinsverkiezingen organiseren voor mensen met een mentale of fysieke beperking, dit in samenwerking met vzw Schoonderhage. Deze verkiezing zal voorafgaan aan de prinsaanstelling en de winnaar mag meegaan in de stoet.” De verkiezing van de G-prinsverkiezing zal plaatsvinden op 3 februari van 14 uur tot 17 uur in zaal Cloé. Kandidaten kunnen zich vanaf nu inschrijven.

Afscheid Prins Stephanie

© ENKAAVEE

Prins Stephanie blikt tevreden terug op het afgelopen carnaval en carnavalsjaar. “Als vrouwelijke prins heb ik goed mijn mannetje gestaan. Ik dank alle carnavalisten en ook carnavalsradio ENKAAVEE voor de fijne momenten. Ook na mijn aftreden, zal ik mijn steentje blijven bijdragen voor carnaval en zeker de kleine carnavalisten.” Het afscheidsbal van de prins gaat door op 20 januari in zaal The Mauritz. Tijdens de speech had Stephanie het moeilijk om haar tranen te bedwingen. Ze verwees onder meer naar haar overleden moeder, die ervoor gezorgd heeft dat er schitterend weer was tijdens carnaval.

Er komt ook een voorbereiding om Stephanie op te nemen in de Prinsencaemere. “Prins Stephanie moet haar prinsensteek ruilen voor het stagerneringshoedje, die ze nu een jaar moet dragen.” Keizer Vitsken deelt ook de opdracht mee die ze zal moeten doen: een echte poppenkast spelen.”

Miss en Mister Nienof

De verkiezing van Miss en Mister Nienof komt terug. Dit zal gepaard gaan met een show, bierproeverij en quiz. Afspraak op 7 december.

Bal van de Keizer

Keizer Vitsken kondigt aan dat er vanaf dit jaar een “Bal van de Keizer” komt. “Ik ben de carnavalisten dankbaar om me als keizer te aanvaarden, exact 40 jaar na de laatste Ninoofse keizer”, klinkt het. “Het bal zal plaatsvinden op zaterdag tijdens het carnavalsweekend in café De Keizer.”

Kindercarnaval

Op zaterdag 17 februari vindt het kinderkarnaval plaats. Er is een kleine stoet richting de sporthal, waar Fliken en Marie hun terug zullen opwachten. Daarnaast is er ook goochelaar Jonas De Bruyn en Loco Kids Disco. Inschrijven kan in CC De Plomblom.

Prijs voor groep met wagen

Er is een nieuwe beker gemaakt voor de winnaar in de categorie “groep met praalwagen”. Deze is gemaakt door Gert Van Droogenbroeck en Alain Schollaert.

Start van de dag

De dag werd gestart aan het ‘t Wortelmanneken op het Niniaplein. Het kreeg de outfit van NKV Dobbelteup, de winnende groep met wagen. Daarna gingen de carnavalisten naar Dingsken, het standbeeld voor de overleden carnavalist. Op het moment dat de plechtigheid begon, gingen de hemelsluizen open. “Alsof de overleden carnavalisten met ons mee huilden”, klonk het.

 

Dit nieuws raakte eerder deze week al bekend:

Groepen en volgorde van carnavalsstoet 2024 bekendgemaakt