Nieuws Ninove

Burgemeester overweegt plaatsverbod na vechtpartij door scholieren

Burgemeester Tanja De Jonge (Open VLD) overweegt een plaatsverbod, na een vechtpartij tussen schooljongeren na schooltijd.

Donderdagavond, na schooltijd, werd de politie van Ninove opgeroepen voor een vechtpartij. Scholieren waren met elkaar op de vuist gegaan en het gebeuren werd ook gefilmd door omstaanders. De politie stelde een proces-verbaal op en er loop een opsporingsonderzoek onder leiding van het parket van Oost-Vlaanderen.

Strafbare feiten

De lokale politie benadrukt dat ook makers en verspreiders van beelden zich schuldig maken aan strafbare feiten en roept op om de telefoons te gebruiken om de hulpdiensten te verwittigen in plaats van het maken en verspreiden van de gewelddadige beelden.

Burgemeester Tanja De Jonge (Open VLD) liet weten de schooldirectie te contacteren en overweegt een plaatsverbod. “Geweld is onaanvaardbaar en wordt niet getolereerd. Heel wat ouders van schoolgaande kinderen maken zich terecht ongerust, vandaar de intentie om ook samen met de school in dialoog te gaan om maatregelen af te spreken.”

De politie van Ninove zal extra patrouilles inzetten rond de schoolomgeving aan het begin en het einde van de lesuren.