Nieuws Ninove

Bram Verckens verkozen tot Mister Nienof 2024

Bram Verckens is verkozen tot Mister Nienof 2024. Hij volgt daarmee Joris van Laethem op die vorig jaar met de titel naar huis ging.

In zaal Roosevelt organiseerde de Koninklijke Karnavalraad van Ninove zaterdagavond de Mister/Misses Nienof-verkiezing. Drie mannelijke kandidaten namen het tegen elkaar op om de titel in de wacht te slepen. “Ik vond het de max dat jullie zich kandidaat gesteld hebben”, zei prins Stephanie aan het begin van de uitreiking. “Ik hoop dat we dit kunnen blijven doen.”

Mister Nienof 2024

Uiteindelijk was het Bram Verckens van NKV Pretensje 2.0 die de sjerp van Mister Nienof 2024 overhandigd kreeg van zijn voorganger Joris van Laethem. Bram scoorde over de volledige avond het best. Zo werden zijn quizvragen perfect beantwoord, “door ervoor te studeren”, klonk het. Maar ook met zijn show op het einde had hij de zaal meteen volledig mee. “Ik wil de medekandidaten bedanken, maar ook de mensen die me geholpen met mijn act en iedereen die hier vanavond aanwezig is”, bedankte Bram. Hij haalde het van Steven Verlé (Graulek Dest) en Kjell De Winne (V.E.S.).

Prinsaanstelling

“Zoals ieder jaar werden de kandidaten onderworpen aan een heus vragenvuur, waarin hun kennis over Ninove, carnavalmuziek en hun smaakpapillen werden getest. Daarna moesten de kandidaten enkele opdrachten uitvoeren. Deze vielen zo hard in de smaak dat zelfs voormalig Mister Nienof Joris en Keizer Vitsken wilden deelnemen aan de proeven”, laat de Koninklijke Karnavalsraad weten.
“Tot slot brachten de kandidaten hun eigen show. Allemaal kozen ze ervoor om een liedje te schrijven. De kandidaten zullen dan ook uitgenodigd worden om deze show opnieuw te brengen met de Prinsaanstelling op 03 februari 2024.”