Nieuws

Ontdek alles over Carnaval Ninove 2022!

ENKAAVEE opent vandaag officieel het carnavalsseizoen. Luister mee via 95FM en mis geen enkel moment.

Je kan alles volgen op 95FM, via de Radio Ninove-App of online.

12u55 – Affiche 2022

De winnaar van de affiche van Carnaval Ninove 2022 is bekend!

Ontdek de affiche van Carnaval Ninove 2022

Ook een dikke proficiat aan alle andere deelnemers van de wedstrijd.

12u41 – Prins Vitsken in de Prinsencaemere

Om opgenomen te worden in de Prinsencaemere moet Prins Vitsken drie opdrachten uitvoeren. De eerste twee opdrachten (paaldansen en een liedje rappen) heeft hij al met succes uitgevoerd. Zijn derde opdracht is zopas bekendgemaakt: een goocheltruc doen tijdens de machtsoverdracht.

12u32 – Prijs voor beste liedjes

Eric Herremans, het opperhoofd van de Prinsencaemere Ninove, stelt de prijs voor beste liedje voor. Het beste carnavalsnummer wint €500, het beste stoetliedje €300.

12u24 – Versiering Oud Stadhuis

De alom gekende wortels aan het Oud Stadhuis zijn vanaf nu verleden tijd. Er werd een wedstrijd georganiseerd om het Oud stadhuis aan te kleden. Die wedstrijd werd gewonnen door Kim Collet. Ze laat zich bijstaan door 4 carnavalisten: Alain, Kris, Filip en Erwin.

12u19 – Verhoging prijzengeld

Schepen van Evenementen Marc Torrekens (Open VLD) geeft uitleg over de verdeling van het prijzengeld. “De prijzenpot die verdeeld wordt onder de groepen zal stijgen van €42.000 naar €48.000.”

12u13 – Pin van feestcommissie

De feestcommissie stelt een pin voor van de hand van David Van Der Smissen.

12u07 – Feestcommissie aan het woord

Pascal Schietecat, voorzitter van de feestcommissie, neemt het woord. Ze bestaan 75 jaar en stellen hun feestplannen voor. Op 25 juni organiseren ze een ‘spel zonder grenzen’ met aansluitend een BBQ. Op 10 september staat er ‘é Ninofs Fistjen met Ninoofse artiesten‘ op het programma.

12u03 – Binnenkort evenementenkalender in je bus

Vanaf december gaan de Ridders in de Wortelorde hun evenementenkalender opnieuw bedelen. Ze gaan van bus tot bus om elke Ninovieter een exemplaar te bezorgen. Goed voor zo’n 16.000 exemplaren.

12u01 – Nieuwe aspirant 

De ridders stellen een nieuwe aspirant voor: Mario Dehandschutter.

11u57 – Kersverse Grote Wortel aan het woord

Glenn Symoens, de kersverse Grote Wortel, voorzitter van de Ridders in de Wortelorde geeft z’n eerste speech. Om de 3 jaar kiest de orde een nieuw bestuur.

11u51 – Prinsenmedaille 

FEN Vlaanderen schenkt een prinsenmedaille aan prins Vitsken.

11u45 – Prins Vitsken op het podium

De prins blikt emotioneel terug op zijn aanstelling van 2020.

Ik wil alle carnavalisten bedanken voor de steun

Vitsken vertel dat hij schrok van zijn aanstelling als prins in 2021. Het afscheidsbal van de prins zal doorgaan op 5 februari in The Mauritz. “Het gaat een speciale editie worden, anders dan anders.” In de namiddag zal er een kinderfuif zijn en ‘s avonds een fuif voor de ouders.

 

11u42 – Trofee voor groepen zonder wagen

Prins Gert 2007 ontwiepr een trofee voor groepen zonder wagen. Omdat NKKV Iejt & Geriejt de prijs voor een derde keer op rij wint, mogen ze de prijs houden. Daarom ontwierp de ex-prins een trofee die voortaan de wisselbeker zal zijn.

11u35 – Prinsaanstelling op 19/02

De prinsaanstelling zal doorgaan op 19 februari 2022 in eventhal Cloë. Het thema voor de avond is “karrokes“.

11u32 – Wettelgazet keert terug

Infomagazine Aktueel zal de wettelgazet terug uitbrengen.

11u30 – Seniorenorde gaat €400 schenken

De seniorenorde gaat €400 schenken aan de groepen met wagen. De winnende groep wordt gekozen door willekeurige trekking.

11u28 – Nie Geweun ontvangt beker voor hun eerste plaats

Carnavalsgroep Nie Geweun ontvangt de beker voor hun eerste plaats in de categorie ‘groepen met praalwagen’. Daardoor mochten ze eerder vandaag ook al Het Wortelmanneken aankleden. Kristof Heyse neemt de wisselbeker in ontvangst.

11u25 – NKKV Iejt & Geriejt beste groep zonder wagen

NKKV Iejt & Geriejt neemt de wisselbeker voor ‘Beste groep zonder wagen‘ in ontvangst. Ze mogen deze houden omdat ze deze drie keer na elkaar gewonnen hebben. Daardoor zijn ze vanaf nu een ‘keizerlijke vereniging’. Voorzitter Stefaan Gees ontvangt de beker.

11u20 – Pascal Carael aan het woord

Pascal Carael, de voorzitter van de Koninklijke Karnavalraad Ninove, neemt het woord.

Een speciale dank aan de mannen en vrouwen van ENKAAVEE voor het voorbije carnavalsjaar.

11u11 – Het carnavalsseizoen is officieel geopend!

Een massa volk is in eventhal Cloë voor de officiële opening van het carnavalsseizoen.

10u45 – Covid Safe Ticket aan Cloë

Om alles veilig te laten verlopen, heb je een Covid Safe Ticket nodig om de zaal binnen te geraken. Dat zorgt voor een rij aan de inkom, maar die gaat snel vooruit.

9u30 – Plechtigheid aan Dingsken

De carnavalisten houden halt aan Dingsken om de overleden carnavalisten te herdenken. Er werd stilgestaan bij het overlijden van vier Ninovieters. Christine Caroes, lid van de feestcommissie. Georges Holtyzer, ex-prinscarnaval. Jelle De Troy, de kinderprins uit 2007 die vorige week om het leven kwam bij een dodelijk ongeval in Okegem. En de grootvader van de huidige prinscarnaval.

9u00 – Wortelmanneken is er klaar voor

Het Wortelmanneken heeft een nieuw kostuum aan. Traditiegetrouw mag de winnende groep van de laatste carnavalsstoet het Wortelmanneken aankleden met een van hun kostuums uit de stoet. Dit jaar mocht carnavalsgroep Nie Geweun het Wortelmanneken aankleden.

8u00 – 3, 2, 1, GO!

De mannen van ENKAAVEE geven het startshot van hun radiomarathon op Radio Ninove. Nog tot 1 uur deze nacht hoor je ze op Radio Ninove via 95FM, de Radio Ninove-App en online.