Ninove

Woordwandeling in Ninove: “We bouwden een auto om tot opnamestudio”

Ben je nog op zoek naar een gezinsactiviteit voor de laatste week van de paasvakantie? Zoek dan niet verder! De Academie voor Muziek, Woord en Dans van Ninove stak met haar leerlingen twee mooie wandelroutes in elkaar aan de hand van QR-codes.

De woordwandeling is een initiatief van de leerlingen en leerkrachten van de Academie voor Muziek, Woord en Dans als een soort van evaluatiemoment voor de leerlingen. “We steken normaal gezien elk jaar twee show-momenten in elkaar zodat de leerlingen kunnen laten zien wat ze kunnen en wat ze geleerd hebben. Maar door de corona-epidemie moesten we een andere oplossing zoeken”, zegt leerkracht Woord Katrien Vande Perre.

Auto-studio

De Academie maakte al eerder filmpjes, maar vond dat het tijd was om iets nieuws uit te proberen met audiofragmenten. Er was enkel een klein probleempje: ze hadden geen studio om opnames in te maken. “We zijn dan op zoek gegaan naar ruimtes met een zo goed mogelijke akoestiek. Na veel uit te proberen ben ik toevallig uitgekomen bij mijn auto. Auto’s hebben eigenlijk veel dezelfde kwaliteiten als een studio. Het is er klein en er is veel bekleding waardoor er weinig weerkaatsing is van het geluid.”

De twee wandelroutes beginnen bij de Academie voor Muziek, Woord en Dans en duren een uur tot een uur en half. Het initiatief gaat nog door tot 18 april en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.