Sport

Voetbaluitslagen 13 – 14 mei 2023

KFC Voorde-Appelterre A promoveert naar tweede nationale na een knalprestatie. KVK Ninove A is er niet in geslaagd om alsnog de sportieve redding af te dwingen. Einde verhaal voor KVK Ninove B in de eindronde.

KFC Voorde-Appelterre A promoveert naar 2de nationale na een topprestatie tegen ASV Geel. De wedstrijd begon nochtans in mineur. Al in de 1ste minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Maar Voorde-Appelterre zette de scheve situatie snel recht. Na een half uur spelen stond het al 4-1 voor de thuisploeg na doelpunten van de afscheidnemende Mathieu D’Hoore, Malik De Drie en twee keer Gil Figys. In de tweede helft ging Voorde-Appelterre op zijn elan door en scoorde het nog twee keer via Michiel Lepage en opnieuw Malik De Drie. Uitslag 6-1. KFC Voorde-Appelterre A promoveert naar 2de nationale en kan volgend seizoen in dezelfde reeks als KVK Ninove A uitkomen.

KVK Ninove A verloor zaterdagavond  na een moeilijke en frustrerende wedstrijd van KVK Tienen met 4-1. De Ninoofse verdediging acteerde niet op niveau. KVK zag ook twee doelpunten van Romero afgekeurd. Door deze nederlaag en de winst van Antwerp B kan KVK Ninove A zich sportief niet meer redden. KVK Ninove A zakt sowieso naar tweede nationale aangezien er geen licentie voor eerste nationale werd aangevraagd.

In de eindronde in derde provinciale is KVK Ninove B uitgeschakeld na een thuisnederlaag tegen Eendracht Moortsele. KVK kwam op het half uur 0-1 achter, maar André Ntabmbué maakte een paar minuten later vanop strafschop gelijk. In het slot van de wedstrijd viel de winning goal alsnog aan bezoekerszijde. KVK Ninove B is dus uitgeschakeld en speelt ook volgend seizoen in derde provinciale.

1ste NATIONALE

  • 37ste speeldag

KVK Tienen A – KVK Ninove A : 4 – 1

  • Algemene rangschikking

1 K. Patro Eisden Maasmechelen (83 punten)

2 R.F.C. De Liège (83 punten)

3 Francs Borains A (74 punten)

4 RAAL La Louvière A (70 punten)

5 K. AA Gent B (64 punten)

6 R. Olympic Club Charleroi A (60 punten)*

7 R. Knokke FC A (60 punten)

8 KSK Heist (60 punten)

9 URSL Visé (53 punten)

10 KVV Thes Sport Tessenderlo A (53 punten)

11 KVK Tienen A (46 punten)

12 Oud-Heverlee Leuven B (44 punten)*

13 Sporting du Pays de Charleroi B (44 punten)

14 KFC Dessel Sport (43 punten)

15 K. Sint-Eloois-Winkel Sport A (42 punten)

16 Hoogstraten VV (41 punten)

17 R. Antwerp FC B (36 punten)

18 KVK Ninove A (32 punten)

19 K. Rupel Boom FC (23 punten)

20 FC MU Izegem-Ingelmunster A (14 punten)

* 1 wedstrijd minder gespeeld