Nieuws Ninove

N-VA Ninove tevreden met extra schoolbanken in Ninove

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 1.189.082 in Ninove. Met dit geld kunnen GO! Atheneum en het Hartencollege 151 extra plaatsen creëren.

Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode in totaal 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Dat is nog eens 500 miljoen euro meer dan in de vorige regeerperiode. Ook het budget voorzien voor structurele extra plaatsen in bestaande scholen is met €360 miljoen historisch hoog. De investering komt bovenop de eerdere investeringen in extra capaciteit. “Investeren in onderwijskwaliteit betekent ook investeren in een kwaliteitsvolle plaats voor elk kind”, zegt Weyts.

De middelen worden verdeeld op basis van de capaciteitsmonitor, die in kaart brengt waar een plaatstekort verwacht wordt. De capaciteitsmonitor wijst uit dat er vooral in het secundair onderwijs extra plaatsen nodig zijn. Met de investering van €1.189.082 kunnen er in Ninove 151 extra plaatsen bijkomen. Het gaat over 13 extra plaatsen In GO! Atheneum en 138 extra plaatsen in het Hartencollege.

Sam De Duffeleer, zelf leerkracht en bestuurslid bij N-VA Ninove, is heel tevreden met de extra inspanningen die minister Weyts doet voor het Ninoofse onderwijs. Naast het lerarentekort zijn ook de capaciteitsproblemen zorgwekkend.