Ninove

MoonlightMaandagconcerten – Azmari + Zefiro Torna

De hele zomer lang zijn er iedere maandag één of twee MoonlightMaandagconcerten. Ontdek hieronder het programmatie van vanavond.

Azmari

Het Brusselse Azmari smelt op volstrekt natuurlijke wijze psychfunk, afrobeat, ethiojazz, oosterse klanken en Turkse feestmuziek samen tot een hypnotiserende sound. Percussionist en bandleider Arthur Ancion, saxofonist Mattéo Badet, contrabassist Niels D’Haegeleer, percussionist Jojo Demeyer en fluitist/saxofonist Ambroos De Schepper zorgen voor een veelkleurig lappendeken van geluiden, die je meevoeren in een vibrerende, kosmische trance. Hoogst aanstekelijk en lichtjes bezwerend overrompelt Azmari. Verwacht je aan een stortvloed van brullende saxofoon en wilde (afro)ritmes!
De starten de avond om 20 uur.

Zefiro Torna / Sluimer

Sluit je ogen en laat je bedwelmen door Hypnos, de mythologische god van de slaap. Zefiro Torna speelt een intiem concert om bij weg te dromen. Met muziek van barokcomponisten als Johannes Kapsberger, Jacopo Peri, John Dowland, Marain Marais en Johann Sebastian Bach. De betoverende stem van sopraan Lore Binon snijdt door het duister, vergezeld van atmosferische klanken van Jurgen De bruyn (theorbe, luit en romantische gitaar) en Benjamin Glorieux (cello en electronics). Een mixologist bereidt live alcoholische cocktails en naturelle mixdranken.
De beginnen om 22 uur.