Nieuws Ninove

Man slaat 11-jarige jongen zonder reden met fles op het hoofd

Op vrijdag 9 september sloeg een onbekende man zonder aanleiding een fles op het hoofd van een elfjarige jongen in Ninove. De dader nam de vlucht, maar werd diezelfde dag nog aangehouden door de politie. 

Toen een moeder op vrijdag 9 september door het centrum naar school wandelde met haar drie kinderen viel een onbekende man een van de kinderen plots aan. Hij sloeg de elfjarige jongen zonder enige reden met een fles tegen het hoofd en nam daarna de vlucht. De man liet het slachtoffer met een snijwonde aan het hoofd achter. De jongen werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

De feiten gebeurden op een plaats waar stadscamera’s aanwezig zijn. Dankzij de camera’s en het werk van het Real Time Intelligence Team (RTI) kon de verdachte gelokaliseerd en gevat worden in de buurt van het station door een ploeg van de dienst Verkeer. 

Op vraag van het parket Oost-Vlaanderen werd de verdachte, een 35-jarige man uit Sint-Jans-Molenbeek, vrijdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. De agressor werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst. 

De elfjarige jongen mocht intussen het ziekenhuis verlaten, maar zowel hij als de rest van het gezin zijn zwaar onder de indruk van de feiten.